Slået op d.

Essen 2017: Mest ventede brætspil

Årets største brætspilsbegivenhed står for døren, og Bræt.dk drager derfor til Essen og kigger nærmere på de mange hundrede nyheder, der udkommer i forbindelse med Spiel-messen, 2017.

Med så mange nyheder på én gang, må man jo forsøge at danne sig et overblik allerede hjemmefra, og det har bla. givet afkast i denne her liste, med både publikum og en lang række forskellige spilanmeldere og youtubekanalers “most anticipated games” som del-kilde, og som vi gerne vil give videre.

Men først:

Vores mest ventede spil

Årets overraskelse
Majesty ligner et godt bud – Af designeren bag hittet Splendor, og med en smule genkendeligt gameplay derfra. Spillet er dog ikke på nogen af de nedenstående lister, og vi tænker derfor, at det nemt kan gå hen at blive årets overraskelse.

Årets Dexterity Game
Meeple Circus. Et andet oplagt valg kunne være Coaster Park, hvor man bygger store rutsjebaner, der skal køre glaskugler på. Det ser dog en del mere “gimmicky” ud, hvor Meeple Circus har et langt mere lovende gameplay. Som en outsider er det dansk designede, Panic Mansion, der kan prøvespilles uden at åbne æsken.

Årets Legacy spil
Av, av, av… Den er godt nok svær. Der er både Pandemic Legacy: Season 2 og Stonemaiers helt nye Charterstone til at kæmpe om pladsen. De må få en delt førsteplads i denne kategori, mens hele tre underdogs fra Freideman Freise, i form af triologien; Flee, Fear og Fortress, stiller sig i kø til andenpladsen, selv om de måske ikke er “helt rigtige” legacy spil.

Årets abstrakte spil
Azul –  Fra den meget rutinerede og dobbelte Spiel des Jahres vinder, Michael Kiesling, der bla. er kendt for spillene Tikal og Coal Baron. Det skulle efter signede føles en del mindre abstrakt end de ser ud, og det tror vi kan være den afgørende forskel. Af de mere “rent” abstrakte spil, ser et spil som TA-KE ret interessant ud.

Årets Party Game
Et lille, simpelt spil fra danske Kasper Lapp, der jo som den første dansker nogensinde, fik sit (endda også første udgivne spil), Magic Maze, nomineret til Spiel des Jahres i år. Hans andet spil hedder POK, og har meget få og simple elementer, som terninger og abstrakte figurer. Dette kunne også sagtens være en underdog til årets overraskelse, men det kan lige så vel gå ubemærket hen, da det bliver udgivet af et meget lille forlag, der nok ikke kan skille sig synderligt ud på messen. Og skal vi tage de danske briller af engang, så er spil som Password Express og When I Dream eller Muse nok de bedste bud.

Årets re-release
Nogle spil går ind i mellem af uforklarelige årsager i glemmebogen, men bliver genopdaget og kommer igen for fuld styrke. Tag bare Hanabi, for eksempel, der udkom i 2010 uden det helt store fuzz, men gik hen og vandt Spiel des Jahres i 2013 – med megen mere fuzz til følge. I år bliver det forholdvist simple kortspil, Bottle Imp genudgivet, og det tror vi der er en del der har ventet på. Men mon ikke der er flere der har ventet spændt på at få fat i Gloomhaven, der, hvis ikke det var en re-release, ville have kæmpet med om førstepladsen som årets legacy spil.

Årets Danske udgivelse
Jeg er ved at falde ned af stolen af glæde over, at der er så mange, nye, danske udgivelser på Essen i år. Fog of Love, der i sin tid blev kickstartet, for senere, som det første brætspil nogensinde, at få en ekslusivaftale med amerikanske Wallmart, har endelig forladt trykkeriet. Så har vi fra designduoen, Asger Granerud og Daniel Pedersen, bla. det store, scenarie og app-drevne, A Tale of Pirates som de har designet sammen med Daniele Tascini, der er kendt for bla. The Voyages of Marco Polo og Tzolk’in. Når jeg skrev bla. så er det fordi de har 5-6 nye udgivelser på messen (afhængig af, om man tæller udvidelser med). Et andet spil fra deres hånd (og hjerner), er Panic Mansion, som også tidligere nævnt i dexterity kategorien. Alle danske spil på messen er vindere i vores øje, så man må hellere støtte op og få købt/prøvet så mange man kan, og så selv finde en sig vinder 🙂

Årets “desværre, der er udsolgt”
Af de spil vi kan se en kombination af hype omkring, og hvad vi anslår for at være til stede i mindre oplag, er bla. Tybor der Baumeister, Gaia Project (den engelske udgave) og Altiplano. Og gad vide om Stonemaier Games har medbragt nok kopier af Charterstone? Men her må vi erkende, at det nok i højere grad er kvalificeret gætværk. Det er næsten umuligt at spå om.

Årets udvidelse
Et af de hotteste spil før messen er Terraforming Mars, der ser frem mod sin anden udvidelse: Venus Next, og som vi anslår er den mest ventede. Værd at nævne er også den første store udvidelse til Marco Polo. Af de mere familievenlige spil, ligner Dream Home: 156 Sunny Street noget der er værd at stå i kø for at få fingre i. Som outsider må Queendomino også nævnes, da det kan kombineres med Kingdomino.

Årets Flop
Blandt de mest hypede af forhåndsfavoritterne, er der et enkelt spil, der springer i øjnene som kandiat hertil, nemlig Photosynthesis, der med over 500 ratings på BoardGameGeek, ikke har formået at komme indenfor top 1000. Det skyldes nok det noget abstrakte gameplay, der gemmer sig bag de ellers vanvittigt flotte komponenter og artwork. Det lover måske, uhensigtsmæssigt, mere end det kan holde, blot på sit flotte ydre.

På min personlige liste har jeg, ud over ovenstående, mest udkig efter disse spil (igen i vilkårlig rækkefølge):

 • Altiplano – Af designeren af Orléans, og med overlap af “bag-building”-mekanismen derfra.
 • Transatlantic – af designeren af Concordia, og med et lille overlap af samme mekanismer.
 • A Tale of Pirates – Scenarie- og app-drevet. Dansk design!.
 • Otys – Meget interessante spilmekanikker og flot artwork.
 • Santa Maria – Interessant brug af terninger.
 • Tybor der Baumeister – Lille kortspil fra designeren af bla. Oh My Goods! og Great Western Trail.
 • POK – Et lille partygame fra designeren af Magic Maze. Dansk design!
 • Merlin – “Roll and Move” har aldrig set mere interessant ud. Fra Stefan Feld.
 • Indian Summer – opfølger til Cottage Garden, af designeren bag bla. Patchwork og Agricola.
 • Clans of Caledonia – ligner et af årets absolutte hit i den tungere ende, og super flot artwork.
 • Pixie Queen – Hit i den tungere ende. Sjov scoring, hvor man i løbet at spillet kun får minuspoints, og så til aller sidst pluspoint. Flot artwork.
 • Noria – Endnu et tungere spil, men fra noget så sjældent som en ung, kvindelig spildesigner, og med meget interessant “byg din egen rondel” mekanisme.
 • Pulsar 2849 – Interessant “space exploration” spil med en slags dice drafting. Forlaget CGE’s nok største hit i år.
 • Alien Artifacts – Såkaldt 4x spil, men med meget kortere spilletid end denne type spil normalt har, og så foregår det hele stort set på spillekort.
 • Rajas of the Ganges – Endnu et spil med interessant brug af terninger, og fra den 2x Kennerspiel des Jahres vindende duo, Markus og Inka Brandt.
 • Loot Island – Udgivet af “What’s Your Game”, der ellers næsten udelukkende har udgivet meget tunge spil. Dette er et releativt light spil, og dét i sig selv er nok til at få min interesse. Hvad har de set i dette spil, som gør, at de tør satse på noget helt andet end det de plejer?
 • Queendomino – opfølger til årets Spiel des Jahres. Mere kød på, og flere lag af dybde. Mere interessant for “gamere”. Kan kombineres med Kingdomino.
 • Gaia Project – opfølger til Terra Mystica, men denne gang i rummet.

Publikums mest ventede spil:

BoardGameGeek
“Flest Likes/Thumbs Up”
10. Noria
09. Terraforming Mars: Venus Next
08. Charterstone
07. Wasteland Express Delivery Service
06. Agra
05. Coaster Park
04. Gaia Project
03. Dinosaur Island
02. Photosynthesis
01. Clans of Caledonia


BoardGameGeek

“Flest markeret Must Have”
10. Merlin
09. Agra
08. Charterstone (engelsk)
07. Queendomino
06. Charterstone (tysk)
05. Die Gefährten des Marco Polo (usv.)
04. Photosynthesis
03. Gaia Project
02. Clans of Caledonia
01. Terraforming Mars: Venus Next


BoardGameGeek

“Flest benævnelser på Geeklister”
10. Noria
09. Rajas of the Ganges
08. Nusfjord
07. Heaven & Ale
06. Photosynthesis
05. Transatlantic
04. Charterstone
03. Gaia Project
02. Merlin
01. Agra

Brætspilanmelderes mest ventede spil:

Richard Ham – Rahdo Runs Through
“Top 10 most anticipated”
10. A Tale of Pirates (Dansk design!)
09. This War of Mine
08. Santa Maria
07. Hunt for the Ring
06. Translatlantic
05. Loot Island
04. Merlin
03. Gloomhaven
02. Charterstone
01. Pandemic legacy 2

 

The GameBoyGeek – The Dice Tower
“Top 10 most anticipated”
10. Kitchen Rush
9. Indian Summer
8. Liberatores: The Conspiracy to Liberate Rome
7. Karuba: The Card Game
6. Bottle Imp (re-release)
5. A Tale of Pirates (Dansk design!)
4. Coaster Park
3. Fear, Flee & Fortress triologien
2. EXIT: The Game: “Polar Station”, “The Forgotten Island”, “The Forbidden Castle”
1. Pie Town

 

Actualol
“Top 10 most anticipated”
10. Dream Home – 156 Sunny Street
9. Nemesis
8. Café Fatal
7. Meeple Circus
6. Mountains of Madness
5. Photosynthesis
4. MS Batory
3. Kitchen Rush
2. Fog of Love (Dansk design!)
1. A Tale of Pirates (Dansk Design!)

 

Tom Vasel – The Dice Tower
“Top 10 most anticipated”
10. Zooloretto Duell
9. Nusfjord
8. Gaia Project
7. Indian Summer
6. Otys
5. Altiplano
4. Dinosaur Island
3. Alien Artifacts
2. Coaster Park
1. Justice League: Dawn of Heroes

 

Zee Garcia – The Dice Tower
“Top 10 most anticipated”
10. Pioneer Days
9. Muse
8. Wulong
7. Loot Island
6. Karuba: The Card Game
5. Powerships
4. Dragon Castle
3. Otys
2. Santa Maria
1. Alien Artifacts

 

Sam Healy – The Dice Tower
“Top 10 most anticipated”
10. Café Fatal
9. Laurel Crown
8. Merlin
7. Pioneer Days
6. Alexandria
5. Mystery of the Temples
4. Dragonsgate College
3. Justice League: Dawn of Heroes
2. Pulsar 2849
1. Alien Artifacts

 

Chris Bryan – Boared With Life
“Top 10 most anticipated”
10. Tybor der Baumeister
9. Meeple Circus
8. Mini Park
7. Fear, Flee & Fortress triologien
6. Noria
5. Merlin
4. Altiplano
3. Nusfjord
2. Azul
1. Charterstone

 

Efka – No Pun Included
“12 Games I’m Not Leaving Essen Without”
1Altiplano
Azul
Meeple Circus
Gaia Project
Coaster Park
Alien Artifacts
When I Dream
Kitchen Rush
Magic Maze: Maximum Security
Charterstone
Pandemic Legacy: Season 2
Nusfjord

 

Toucan Play that Game
“Top 10 most anticipated”
10. Gaia Proejct
9. Clans of Caledonia
8. Keyper
7. Noria
6. Favelas
5. Harvest
4. Queendomino
3. Pandemic Legacy: Season 2
2. Charterstone
1. Unlock! 2

 

Tom Heath – Slickerdrips
“Top 10 most anticipated”
10. Anachrony
9. First Martians: Adventures on the Red Planet
8. Lisboa
7. The 7th Continent
6. Tribes
5. Millennium Blades: Set Rotation
4. Flatline
3. Founders of Gloomhaven
2. Charterstone
1. Gloomhaven

 

Santi – The Dice Tower
“Top 10 most anticipated”
10. Pocket Mars
9. Nomads
8. Bunny Kingdom
7. Pizza Master
6. Charterstone
5. Flipships
4. Ilos
3. Secrets
2. Otys
1. Noria

 

TYSKE:

Hunter & Cron
“Top 100 most anticipated”
10. Meeple Circus
9. Coaster Park
8. Nusfjord
7. Rajas of the Ganges
6. Photosynthesis
5. Pandemic Legacy: Season 2
4. First Martians
3. Noria
2. Charterstone
1. Gaia Project

 

Brettspielblog.net
“Top 10 most anticipated”
10. Merlin
9. Lorenzo Il Magnifico: Houses of Renaissance
8. Agra
7. Charterstone
6. Marco Polo: Udvidelse.
5. Queendomino
4. Photosynthesis
3. Clans of Caledonia
2. Gaia Project
1. Terraforming Mars: Venus Next

Optælling

Ligger man alle disse lister sammen, og tæller hvor mange gange de enkelte spil er blevet nævnt, ender man så med følgende liste:

10. Agra
9. Meeple Circus
8. Alien Artifacts
7. Pandemic Legacy: Season 2
6. Coaster Park
5. Photosynthesis
4. Noria
3. Merlin
2. Gaia Project
1. Charterstone

Nyttige links:

BoardGameGeeks liste over spillene
TabletopTogehter’s tool til at sortere og prioritere spillene
Peter Linds “liste over lister”
Den officielle hjemmeside for Spiel

Slået op d.

Guldbrikken 2017

guldbrikken

I dag er årets Guldbrikken-priser blevet uddelt.

Prisen er den største danske brætspilspris der findes, og den er blevet uddelt hvert år siden 2009.

Særligt for prisen er, at spillene for det første skal være i dansk distribution, og spillene i hhv. børne- og familiekategorierne, skal også være med danske spilleregler. Derfor kan spil, som har været på markedet på andre sprog tilligere, godt komme i betragtning til prisen.

Prisen er ikke 100% uafhængig som sådan, da de forskellige forlag selv skal tilmelde spillene, som kommer i betragtning til at vinde. Men én af priserne, nemlig  juryens specialpris, er derimod helt uafhængig, og vælges suverænt af juryen blandt alle nye spil på markedet – også dem der slet ikke er tilmeldt.

Og vinderne er…

Årets børnespil

Ticket to Ride: First Journey

Årets familiespil

Kingdomino

Årets voksenspil

Flamme Rouge

Årets selskabsspil

Sig det videre

Juryens specialpris

Captain Sonar

De ovenstående af spillene, der er markeret som links, har vi til salg i shoppen.

Se mere om spillene på Guldbrikkens hjemmeside

Slået op d.

Hvad er Spiel (Essen) messen?

Spiel Essen

Spiel, der i folkemunde også ofte blot omtales som “Essen”, er navnet på verdens største brætspilsmesse.

Den afholdes hvert år i oktober, i byen Essen, i Tyskland. Helt nøjagtigt hedder messen “Internationale Spieltage SPIEL” – men det er for langt og kluntet at sige, så “Essen” eller “Spiel” er mest brugt i omtale.

Tal på
 • I 2016 blev messen besøgt af 174.000 personer over de fire dage messen varer.
 • Der var 1.021 udstillere fra 50 lande til stede.
 • De kunne vise mere end 1.200 (!) forskellige brætspil frem – de fleste af dem nyheder.

Med så mange nye udgivelser på samme tid og sted, er Spiel årets absolut største brætspilsbegivenhed for europæiske brætspillere. For selv hvis man ikke deltager, kommer de mange nyheder efterfølgende i handlen, og så endda lige op til jul. På selve messen vil man dog allerede kunne få en indikation om, hvilke nye spil der er hypet, floppet eller gået viralt. Det er altså det helt rigtige sted at være – eller holde øje med – hvis man vil have fingrene i de fedeste, nye brætspil.

Udbud

Det lidt særlige ved messen er også, at den først og fremmest er en forbrugermesse, og derfor er langt de fleste brætspil også til salg. Man kan tilmed opleve mange ved messen, der har små vogne og trolleyer med, til deres mange indkøb.

Det er muligt at prøve nogle af spillene, men pladsen er træng, og det er oftest kun de største af forlagene, der har booket plads til spilleborde. Så taget i betragtning af, at det er verdens største brætspilsmesse, bliver der ikke spillet så meget, som man måske kunne forvente.

Men fordi der netop er så stort et udbud af spil, er det også muligt at komme hjem med titler, som ellers ville være stort set umulige at skaffe, eller som slet ikke er til salg andre steder. Det kan f.eks. være fra små, uafhængige forlag fra den anden side af kloden, eller eftertragtede “promer” (mini-udvidelser), som især samlere kan have stor interesse i.

Priser

Priserne på spillene er som regel ikke bedre end hvad man ellers vil kunne købe dem til herhjemme, hvis man ser på de nye udgivelser. Til gengæld kan der være ekstraordinær rift om en del af de nye titler, som så efterfølgende måske ikke er til at skaffe i en længere periode.

Kigger man derimod på spil, som har nogle år på bagen, kan man godt finde en del gode tilbud på messen. Og bliver man hængende til søndag (sidste dag), kan der være knaldtilbud på spil, der ikke er blevet solgt, og som det vil koste forlagene for mange penge at transportere derfra igen.

Endeligt er der også en del boder med brugte spil, hvor man kan få spil til en fornuftig pris, eller måske endda finde forlængst udgåede spil, som ellers er umulige at opstøve.

Vi er med

Bræt.dk er i Essen og på Spiel messen i 2017 for at holde skarpt øje med alle de nye titler – de bedste af dem, vil vi selvfølgelig hente hjem til butikken.

Nyttige links:

BoardGameGeeks liste over spillene
TabletopTogehter’s tool til at sortere og prioritere spillene
Peter Linds “liste over lister”
Den officielle hjemmeside for Spiel

 

Slået op d.

Få besked, når varen er på lager

notifikation

Som endnu en service til vores kunder, tilbyder vi nu, at sende dig en mail i samme øjeblik, en udsolgt vare er tilbage på lager.

På varens side, hvor der førhen var en “tilføj til kurv”-knap, finder du nu i stedet et tekstfelt, hvor du kan indtaste din e-mail adresse.

I samme øjeblik varen kommer tilbage på lager, sender vi dig så automatisk en e-mail.

Slået op d.

Sortering af brætspil efter kompleksitet / sværhedsgrad

kompleksitet-braet-dk-1

Som en hjælpende hånd til vores kunder, har vi netop nu indført en ny sortering af alle vores brætspil.

Sorteringen er efter kompleksitet (eller sværhedsgrad om man vil), og det betyder, at det er blevet nemmere at finde det helt rigtige spil, som passer til dig og den gruppe, du vil spille med.

En af de største udfordringer, når man skal købe et nyt brætspil, kan nemlig være at at finde et spil, som ikke uhensigtsmæssigt udelukker nogle af spillerne.

Det kan f.eks. være, hvis man vil spille med nogle venner, der ikke har det store forhåndskendskab til brætspil, ældre familiemedlemmer eller større eller mindre børn. Det kan også være man er på udkig efter en gave til en person, som man ved har en større samling af brætspil i forvejen, og som derfor måske helst vil spille de mere komplekse spil.

Eller omvendt, at man vil sikre sig, at det spil man giver i gave, ikke er alt for svært og kompliceret, så spilleglæden er sikret.

Sorteringen går fra 1 til 5 – hvor de mindst komplekse spil er 1’ere, og de mest komplekse er 5’ere.

Du kan læse en mere detaljeret beskrivelse af rangeringerne i vores kompleksitetsguide.

Slået op d.

Queendomino til oktober

queendomino

Af de tre nominerede til årets største brætspilspris, Spiel des Jahres, blev det Kingdomino der rendte med sejren, foran bla. det dansk-designede Magic Maze.

Nu får det allerede en efterfølger, i form af Queendomino, der på papiret skulle udkomme omkring oktober allerede.

Dem der har savnet mere dybde og kompleksitet kan glæde sig, for Queendomino byder på nye muligheder for at score points, bla. ved placere Riddere og bygge nye huse, og sidst men ikke midst, at vinde Dronningens gunst.

Har man i forvejen Kingdomino på hylden, kan man endda kombinere de to spil, og enten spille et længere spil med fire spillere, hvor spillerne kan lave deres dronningedømme 7×7 i stedet for de sædvanlige 5×5 – eller man kan spille seks personer i samme spil (hvor man så må nøjes med at bygge op til 5×5).

Vi får Queendomino på hylderne så snart det er muligt.

Slået op d.

Dansk-designet brætspil nomineret til Spiel des Jahres!

magic-maze

Spiel des Jahres, “brætspillenes Oscar”, har netop løftet sløret for de nominerede til dette års priser. Et af kun kun tre nominerede spil i hovedkategorien, er Magic Maze, designet af Kasper Lapp. Det er den størst opnåede ære af et dansk-designet brætspil, nogensinde!

Og for at det ikke skulle være nok, så fik et andet dansk-designet spil, nemlig KLASK, af Mikkel Bertelsen, også en flot benævnelse på anbefalingslisten, den såkaldte “empfehlungsliste”. Det er kun anden anden gang det er sket for et dansk designet spil. Første gang var i 2011, hvor spillet Uluru af Lauge Luchau var på listen.

Vi forsøger selvfølgelig at få spillet hjem på lager, så hurtigt som muligt.

Vejen til succes

Historien om Magic Maze starter tilbage i 2014, hvor Kasper stillede op til brætspilsdesign-konkurrencen, “byg-et-brætspil”, på rolle- og brætspilsfestivalen, Fastaval (den selv samme konkurrence har jeg overtaget fra 2017 og videreført under navnet Game Rush). På bare få dage udviklede Kasper konceptet “Hivemind”, forgængeren til Magic Maze, og vandt konkurrencen.

Året efter, i 2015, havde han designet og finpudset spillet, og stillede op med det i hovedkonkurrencen for nydesignede brætspil på Fastaval. Her vandt spillet igen.

2016 gik med at finde et forlag til udgivelse og i 2017 udkom så Kaspers første spil nogensinde – for kun 3 måneder senere, at blive nomineret til verdens største brætspilspris!

Bræt.dk ønsker Kasper et stort, stort tillykke!

Slået op d.

Hvad er Spiel des Jahres?

spiel-des-jahres-logos

Spiel des Jahres er “brætspillenes Oscar”, som hvert år uddeles i Tyskland af en 100% uafhængig jury, bestående udelukkende af brætspilsjounalister. Selve titlen kan direkte oversættes til “Årets Spil”, som dog sidenhen er blevet opdelt i tre kategorier, siden den første prisoverrækkelse i 1979:

 • Spiel des Jahres er hovedkategorien for famlievenlige brætspil
 • Kennerspil des Jahres er kategorien for de mere avancerede spil – et “step op”, fra Spiel des Jahres spillene.
 • Kinderspil des Jahres er kategorien for børnespil – denne er knapt så indflydelsesrig som de andre, uden for Tyskland.

Tilsammen omtales prisuddelingen af alle spillene som “Spiel des Jahres”, ligesom man også omtaler “The Oscars” i flertal, trods de mange underkategorier.

Det helt særlige ved netop Spiel des Jahres er, at juryen bag prisen, er 100% uafhængig, dvs. at hverken penge, gratis spil eller lign. er involveret i juryens arbejde. Desuden er alle jurymedlemmer brætspilsspilsjournalister, som i forvejen spiller og skriver om brætspil i deres arbejde uden for juryen.

Hvert år vurderer juryen så stort set alt, hvad der udkommer af brætspil på det tyske marked (der med få undtagelser er det samme som i resten af verden), hvorefter de efter en intern debat, udvælger en lille del af dem til den såkaldte “empfehlungsliste”. Denne liste kortes så yderligere ned til tre nominerede kandidater i hver kategori, nogle måneder før vinderne afsløres.

Allerede ved nomineringen kan man se et stort boost i salget af de nominerede spil, netop på grund af betydningen og det store forarbejde, fra den uafhængige og kompetente jury. De har “noget at ha’ det i”, som man siger.

De spil der vinder, kan så til gengæld gå fra et forventet oplag på en par tusind, op til flere hundrede tusind spil. Du kender nok en del af dem:

Spiel des Jahres vindere fra nyere tid:

 • Ticket to Ride
 • Codenames
 • Dixit
 • Dominion
 • Hanabi
 • Carcassonne
 • Settlers (Catan)

Kennerspiel des Jahres vindere fra nyere tid (kom først til i 2011):

 • Istanbul
 • Isle of Skye
 • Village
 • Broom Service
 • 7 Wonders

I år har det dansk-deisgnede brætspil, Magic Maze, opnået den utroligt flotte placering, som et af de blot tre nominerede spil i hovedkategorien.